Borstvoeding geven

Met aandacht voor moeder en kind

Lactatiekundige

Vragen of uitdagingen? Elina helpt je graag verder

Borstvoeding geven is een natuurlijk vervolg op de voeding die je kindje via de placenta van jou kreeg. Meestal lukt borstvoeding geven vanzelf, maar soms is het een uitdaging en kan je wat extra hulp gebruiken. Net wat extra ondersteuning of bevestiging omdat ieder kindje en iedere voedingssituatie uniek is. 

Welke vraag je ook hebt, als lactatiekundige IBCLC denk ik graag met je mee en bied ik professionele ondersteuning. 
Zodat je met plezier je kindje kunt voeden.

Afspraak plannen

Ontdek

Lees achtergrondinformatie over borstvoeding en ontdek hoe gezellig het bij Borstvoedingscafé Ede is.

Weet je al hoe belangrijk huid-op-huid contact voor jou en je baby is?

 

Ontdek meer

Kennismaken

Moeders begeleiden bij het voeden van hun kindje, dat is mijn passie.

Met ruim 10 jaar ervaring en ruim 6 jaar zelf kinderen gevoed te hebben, weet ik dat iedere situatie uniek is.

 

Meer over mij

Nuchter advies

Borstvoeding geven verloopt niet zoals je verwacht. Het doet pijn of je bent onzeker. Misschien twijfel je of  je wilt starten met voeden van je kindje? Ik denk graag met je mee.

 

Maak een afspraak

Welke vragen

Waarmee kan je terecht bij Elina?

Vragen

Je bent zwanger en als aanstaande ouders willen jullie je goed voorbereiden op het voeden van je kindje. In een consult aan huis kunnen jullie al je vragen stellen. Graag vertel ik jullie meer. Dit kan ook tijdens een voorlichtingsavond.

 

Voorlichtingsavonden

Problemen

Loop jij tegen problemen aan bij het geven van borstvoeding? Wil je eigenlijk stoppen maar adviseren omstanders een lactatiekundige? Ik kom graag langs. Samen kijken we naar de uitdagingen en ontdekken we wat het beste is voor jou en je kindje.

Advies nodig

Ga je binnenkort weer aan het werk? En vraag je je af hoe je dat aan moet pakken met afkolven en bewaren van moedermelk? Wanneer je moet kolven en hoe je een voorraadje op kan bouwen? Ik denk graag met je mee. Er is meer mogelijk dan je zelf denkt. Stuur me een berichtje, dan maken we een afspraak.

Verhalen

Het was een goede keuze

"Iris begon met 4 weken klak geluiden te maken met het drinken, dus we besloten om Elina mee te laten kijken. Zij raadde aan om het tongriempje te laten klieven. Dat hebben we vervolgens gedaan, en sindsdien drinkt Iris veel minder vaak en beter per voeding. (eerder zat ik haast de hele dag te voeden en dacht ik dat dat normaal was :0 ) Een week na het klieven begon ik te zien dat Iris harder ging groeien, ze kreeg bolle wangetjes en veel meer babyvetjes op haar lichaampje. Super om te zien. Dat was echt een goede keuze. Het klakken is minder geworden, is er nog wel maar Iris lijkt er nu geen last meer van te hebben doordat ik nu ook beter weet hoe ik haar kan aanleggen.

Vervolgens kreeg ik een aardige overproductie van melk, ook daarbij heeft Elina meegekeken en advies gegeven. Dat wordt hoop ik snel beter. Ik kreeg de tip om de melk te doneren aan een andere moeder, dat doe ik nu met veel plezier! 

Blij met je hulp, we genieten beiden van de gezellige voedingsmomentjes!"

Rebecca, mei 2021

'We zagen zo'n vooruitgang.'

"Na 10 maanden tobben met ons jongste zoontje hebben we Elina gevraagd een keer met ons mee te kijken. Ze zag direct dat hij een strak tongriempje en lipbandje had. We hebben dit laten behandelen bij de tongriemkliniek. Enkele weken na de behandeling zagen we zo'n vooruitgang bij hem. Hij slaapt zelf, huilt niet meer zoveel, spuugt minder en de ontlasting komt weer vanzelf. Heel hartelijk dank voor je advies en je lieve woorden, zo hield ik de moed erin en heeft Ezra wel 16 maanden aan de borst gedronken!"

Bettina, oktober 2022

Meer verhalen

Elina van Roekel-Ploeg | Borstvoeding Ede

IBCLC identificatienummer L-42904
NVL lidnummer 64312
KvK nummer 59859008 
IBAN nummer NL 51 ABNA 056 52 65 687
AGB code  
90070179  en  90111310

Borstvoeding Ede
Proosdijweg 15
6714 AK  Ede

06 21192227

info@borstvoedingede.nl