Consulten

Wees niet ongerust als het geven van borstvoeding niet loopt zoals je verwachtte. Als lactatiekundige IBCLC, met ruim 10 jaar ervaring bied ik hulp, zodat jij hopelijk snel weer met plezier je kindje kunt voeden. Ik geef je professionele begeleiding bij borstvoeding. Of het nu gaat om het aanleggen, je melkproductie, het kolven of iets anders. Ook in bijzondere situaties kun je bij mij terecht. Bijvoorbeeld wanneer je baby te vroeg geboren is of wanneer je baby niet goed genoeg groeit. Maar ook wanneer je baby ziek is of jij ziek bent.
In welke situatie jullie je ook bevinden, ik luister graag naar je. 
Weet dat hoe sneller je moeilijkheden met de juiste adviezen aanpakt, hoe eerder en langer jullie samen kunnen genieten.

Hoe werkt een lactatiekundig consult? 

Voorafgaand aan onze afspraak ontvang je een vragenformulier. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen vraag ik je deze voor ons consult in te vullen. Tijdens onze afspraak zal ik bij je thuis langskomen en bespreken we hoe je de afgelopen periode hebt ervaren en waar precies je hulpvraag ligt. Ik kijk mee met een voeding en doe mondonderzoek bij je kindje. 
Op deze manier kan ik het beste aansluiten bij je hulpvraag en je hopelijk weer vertrouwen en houvast geven. Je ontvangt na het consult een verslag met de gegeven adviezen en de nodige informatie zodat je dit in alle rust nog eens na kunt lezen.
De factuur ontvang je per mail zodat je deze zelf in kan dienen bij de zorgverzekeraar.

Samenwerking

Het kan zijn dat ik in overleg met jou andere professionals consulteer. Als het noodzakelijk is zal ik je doorverwijzen.

Lees hier meer over de algemene voorwaarden van een lactatiekundig consult

Uiteraard hoop ik dat je tevreden bent over ons contact. Mocht dat niet zo zijn dan vraag ik je dit met mij te bespreken. Daarnaast wijs ik je op de klachtenprocedure van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen.

NVL Klachtenprocedure

Eerste consult aan  huis

Om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, is het meestal noodzakelijk dat ik een voeding observeer. Het eerste consult zal daarom ongeveer anderhalf uur duren. Ik heb zo voldoende tijd voor de intake en de observatie van een voeding. Tijdens het consult zal ik je een deskundig en persoonlijk advies geven gericht op jullie situatie.

Na afloop ontvang je een uitgebreid verslag met de adviezen per mail. De factuur ontvang je per mail, deze kan je zelf bij je zorgverzekeraar declareren.

Nazorg

Na een eerste consult hebben we na 1 week telefonisch contact om de gegeven adviezen te evalueren en waar nodig bij te stellen. Het kan zijn dat een eerste consult niet voldoende is voor sommige problemen of vragen. Dan adviseer ik je een vervolgconsult.

Elina van Roekel-Ploeg | Borstvoeding Ede

IBCLC identificatienummer L-42904
NVL lidnummer 64312
KvK nummer 59859008 
IBAN nummer NL 51 ABNA 056 52 65 687
AGB code  
90070179  en  90111310

Borstvoeding Ede
Proosdijweg 15
6714 AK  Ede

06 21192227

info@borstvoedingede.nl