Cliëntervaringen

'Eindelijk iemand die begrijpt waar het probleem rondom voeden zit. Echt heel erg met het bezoek geholpen.'

Brenda, februari '23

'Fijne begeleiding, het consult heeft mij meer inzicht gegeven in de oorzaak van t probleem en hoe het aangepakt kan worden.'

Anja, januari'23 

'Duidelijke uitleg, fijne communicatie.'

Linda, januari 2023

Borstvoedingsvoorlichting

'Gister erg goede voorlichting gehad! Geen saaie, maar vooral interactieve presentatie waar je veel van leert en wat zelfvertrouwen geeft.'

Linda, januari 2023

'Fijn contact, snel, kundig en meedenkend.'

Ellen, december 2022

'Deskundig en betrokken geholpen. Voelde me gehoord'

Sara, november 2022

Dankbaar

'Tijdens mijn zwangerschap kwam Elina bij mij thuis om mijn wens om borstvoeding te geven te bespreken. Ik had er geen vertrouwen in dat het bij mij zou lukken omdat ik in het verleden een borstverkleining heb gehad. Verrassend genoeg zagen we deze eerste keer al een paar druppels melk. Ik kreeg gaandeweg meer vertrouwen en voelde me gesteund door Elina haar persoonlijke en gestructureerde aanpak. Helaas moest ik om medische redenen stoppen met voeden. Ik ben erg dankbaar dat ik met hulp van Elina de eerste 6 weken mijn kindje heb kunnen voeden aan de borst.'

anoniem, november 2022

'We zagen zo'n vooruitgang.'

"Na 10 maanden tobben met ons jongste zoontje hebben we Elina gevraagd een keer met ons mee te kijken. Ze zag direct dat hij een strak tongriempje en lipbandje had. We hebben dit laten behandelen bij de tongriemkliniek. Enkele weken na de behandeling zagen we zo'n vooruitgang bij hem. Hij slaapt zelf, huilt niet meer zoveel, spuugt minder en de ontlasting komt weer vanzelf. Heel hartelijk dank voor je advies en je lieve woorden, zo hield ik de moed erin en heeft Ezra wel 16 maanden aan de borst gedronken!"

Bettina, oktober 2022

'De pijn was bijna niet meer te doen.'

"Borstvoeding geven, iets wat ik graag wilde maar wat na een week zoveel pijn deed dat ik bijna niet meer durfde. Omdat ik niet wilde opgeven heb ik contact opgenomen met Elina. Ze kon gelukkig de volgende ochtend al langs komen. Dat vond ik ontzettend fijn omdat ik enorm op begon te zien tegen de voedingen, de pijn was bijna niet meer te doen. Meteen die ochtend heb ik met hulp van Elina vrijwel pijnloos mijn dochter kunnen voeden. Wat een opluchting! Elina gaf goede tips en zag meteen waar het ‘mis’ ging. Vanaf dat moment is het alleen maar beter gegaan en voed ik mijn dochter nog steeds. Bedankt Elina!"

Christa, oktober 2022 

“We zijn geweldig geholpen door Elina. Ondanks de enorme drukte stond ze toch direct voor ons klaar wat we zeer hebben kunnen waarderen. Elina is een warme persoonlijkheid wat heel fijn is als je zelf weer een moeilijke opstart hebt met je kleintje. Heeft geen 9 tot 5 mentaliteit wat ook prettig is aangezien de problemen zich ook niet alleen maar van 9 tot 5 aandienen. Elina dank voor al je hulp tot zover.”

linda, september 2022

Voeden bij Lidl en Ikea.

"Elina, we zijn je dankbaar voor de gouden tip! Het ingreepje van de tongriem verliep goed en snel, liefdevol uitgevoerd in Eindhoven. Je bent 1 van onze belangrijke gidsen/deskundigen geweest in de babytijd. Het drinken van Lev is verbeterd, dat vroeg wel een paar weken, maar de borstvoeding lijkt steeds wat makkelijker te gaan. Ik voed hem sinds kort zelfs lopend in de draagzak, in de Lidl en de Ikea 😁. "

Ilona, september 2022 

Borstvoedingskoffertje; een groot succes!

"Wij hebben bij Elina het borstvoedingskoffertje afgenomen en met groot succes! Tijdens de zwangerschap is zij al een keer kennis komen maken en heeft zij direct praktische tip meegegeven om ervoor te zorgen dat wij een goede start hadden met de borstvoeding. Na de geboorte van onze zoon, heeft Elina ons wederom zeer goed begeleidt. Ze is positief, geeft je veel zelfvertrouwen en is erg behulpzaam. Elke vraag wordt snel beantwoord en dit heeft voor een superfijne start gezorgd met het geven van borstvoeding! Bedankt voor je goede zorgen en hulp, Elina!"

Lotte, augustus 2022 

Ik kon weer pijnvrij voeden

"Naar aanleiding van een pijnlijke borst een consult van Elina gehad. Elina had snel tijd, en een dag na het consult kon ik weer pijnvrij voeden. Dit is zo fijn! Elina heeft veel kennis, neemt de tijd voor zowel mij als voor mijn zoontje en kijkt verder dan het probleem dat ik aangeef. Ontzettend fijn ook dat ze een uitgebreid verslag stuurt, met tips en oefeningen, zodat ik ook toekomstige problemen kan voorkomen of genezen. Ontzettend bedankt Elina!"

Yvonne, maart 2022

Ze is krachtiger gaan drinken

"Elina bedankt voor je advies die jij gegeven hebt, na het knippen van haar lipbandje en tongriempje is ze krachtiger gaan drinken."

Henriëtte, maart 2022

De tips hielpen enorm

"Mijn zoontje dronk onrustig en ik had een kloof, ook klieven van tong-/lipriempje hielp niet zoveel.

Van Elina tips gekregen om onder andere tongoefeningen te doen, dit hielp enorm! Met een week was de kloof genezen en mijn zoontje drinkt veel beter!

Bedankt!!"

Thirza, februari 2022

Onwijs bedankt!

"Ik moet zeggen dat het steeds beter gaat sinds je komst. Ze steekt nu goed haar tong uit, daarnaast pakt ze rechts nu ook goed en is de tepelkloof bijna helemaal weg.  Gelukkig begint de productie ook normaal te worden op basis van vraag.

Al met al gaat het nu eigenlijk best goed, daarom besloten om door te gaan met borstvoeding.

Dank voor je tips betreft het aanhappen dit heeft veel geholpen. En de oefeningen die je bij haar hebt gedaan betreft haar tong hebben ook goed uitgepakt!

Onwijs bedankt!"

Yasmina, februari 2022

Elina gaf duidelijke tips

"Toen ik merkte dat het geven van borstvoeding aan onze zoon van 2 weken minder natuurlijk en ontspannen begon te verlopen heb ik contact gezocht met Elina. Middels een telefonisch consult kreeg ik gelijk een aantal tips om mee aan de slag te gaan. Een week later is Elina bij ons op huisbezoek geweest om mee te kijken tijdens het voeden. Elina gaf direct duidelijke en bruikbare tips, waardoor ik nu voed in een veel natuurlijkere houding en de voedingsmomenten voor ons beiden meer ontspannen zijn. Ook heeft Elina mondonderzoek gedaan bij onze zoon, waaruit bleek dat hij tong- en lipriempje te strak waren. Op haar advies hebben we deze laten klieven en zijn we gestart met tong-spelletjes, zodat hij zijn tong beter leert gebruiken"

Laura, januari 2022

Mijn kindje drinkt effectief

"We zijn voor nazorg bij de tongriemkliniek geweest, het lipbandje is ook gelaserd. Lactatiekundige daar heeft meegekeken en zag dat mijn kindje effectief drinkt. Mijn borsten genezen en ik kolf bijna niet meer omdat ik hem gewoon aan kan leggen. Dus dat is superfijn! Blij dat ik jouw hulp heb ingeschakeld en nu al 11 weken borstvoeding mag geven! Anders was ik echt al gestopt."

Michelle, januari 2022

Heel fijn telefonisch contact

"Heel fijn telefonisch contact gehad. Ik kon snel terecht met mijn verhaal waar goed naar geluisterd werd. Al snel was de oorzaak bekend en kon ik over gaan tot actie die me duidelijk uitgelegd werd en via mail nog eens herhaald werd zodat ik het voor alle zekerheid nog eens na kon lezen."

Marianne, januari 2022

Wij waardeerden het heel erg

"Onze pasgeboren dochter wilde niet aanhappen en ze viel vrij veel af. Dankzij het advies van Elina heb ik haar toch borstvoeding kunnen geven met behulp van kolven en vingervoeden en kwam ons meisje weer goed aan. Hierdoor werd ze sterker en kon ze na een paar dagen aan de borst drinken. Tegelijkertijd kwam mijn productie goed op gang, waardoor ik er veel vertrouwen in heb dat ik onze dochter goed te eten kan geven. Toen ik na een week nieuwe vragen had, nam Elina uitgebreid de tijd om die telefonisch te beantwoorden. Mijn man en ik waardeerden dat heel erg."

Suzanne, januari 2022

Goede begeleiding

"Elina heeft ons fijn geholpen! Ze wees ons op het klieven van het tongriempje van onze dochter. Vervolgens ging het drinken veel beter! Enkele weken later tijdens een telefonisch consult heb ik ook goede begeleiding gehad bij diverse vragen. 
In het begin van de borstvoedingsperiode is het erg fijn om iemand te hebben die met je meekijkt en meedenkt! Elina deed dit op een prettige manier!"

Dianne, november 2021

Goede adviezen

"Ik heb contact gehad met Elina vanwege een vraag over hoe je goed moet kolven bij een dreigende borstontsteking, omdat ik van de huisarts 2 weken over moest op flesvoeding (vanwege het uitsluiten dan een koemelk allergie). Elina vraagt eerst goed uit hoe ik aan een dreigende ontsteking kom en de thuissituatie. Ze geeft eerlijk aan dat het in mijn situatie (onrustige baby die overdag alleen slaapt in de draagzak en een peuter) eigenlijk moeilijk is om goed te kolven. Ze ging verder met mij in gesprek over welke opties er zijn en stuurde aanvullende informatie via de mail. Ook kon ze mij verwijzen naar een voedingscoach voor verdere ondersteuning bij de koemelk allergie. 

De adviezen die Elina mij gaf maakte het voor mij mogelijk om wel borstvoeding te geven en verder te gaan in de zoektocht van de koemelk allergie. Ze heeft mij heel goed geholpen!"

Jetty, oktober 2021

Nogmaals bedankt!

"Onze jongste zoon Jeppe is gisteren 1 jaar geworden. En..... ik geef nog steeds borstvoeding! Wat een mijlpaal. Het zijn nog maar kleine beetjes, ook vaak als troostmomentjes of gewoon omdat hij wil, maar ik ben trots op mij en Jeppe als team:)) .

Nogmaals dank voor al je hulp. Als ervaren borstvoedende moeder kan ik zeggen: het helemaal op verzoek voeden werkt het allerbeste. Dat geeft geen stress en de beste binding met de baby. En nog belangrijker: ik pak toch ook iets te drinken wanneer ik wil? In plaats van elke 4 uur, hihi. Enfin, dat is mijn filosofie en die werkte prima voor mij."

Merel, oktober 2021

Het was een goede keuze

"Iris begon met 4 weken klak geluiden te maken met het drinken, dus we besloten om Elina mee te laten kijken. Zij raadde aan om het tongriempje te laten klieven. Dat hebben we vervolgens gedaan, en sindsdien drinkt Iris veel minder vaak en beter per voeding. (eerder zat ik haast de hele dag te voeden en dacht ik dat dat normaal was :0 ) Een week na het klieven begon ik te zien dat Iris harder ging groeien, ze kreeg bolle wangetjes en veel meer babyvetjes op haar lichaampje. Super om te zien. Dat was echt een goede keuze. Het klakken is minder geworden, is er nog wel maar Iris lijkt er nu geen last meer van te hebben doordat ik nu ook beter weet hoe ik haar kan aanleggen.

Vervolgens kreeg ik een aardige overproductie van melk, ook daarbij heeft Elina meegekeken en advies gegeven. Dat wordt hoop ik snel beter. Ik kreeg de tip om de melk te doneren aan een andere moeder, dat doe ik nu met veel plezier! 

Blij met je hulp, we genieten beiden van de gezellige voedingsmomentjes!"

Rebecca, mei 2021

Elina van Roekel-Ploeg | Borstvoeding Ede

IBCLC identificatienummer L-42904
NVL lidnummer 64312
KvK nummer 59859008 
IBAN nummer NL 51 ABNA 056 52 65 687
AGB code  
90070179  en  90111310

Borstvoeding Ede
Proosdijweg 15
6714 AK  Ede

06 21192227

info@borstvoedingede.nl