Startsite van de Samenwerkende Borstvoedings Organisaties. Met onder andere een link naar de vrijwilligersorganisatie La Leche League. Hier is veel informatie te vinden over het geven van borstvoeding en alles wat hiermee te maken heeft. 

Ga naar de website

 

 

Informatie over het ontvangen of doneren van moedermelk, veel informatie over kolven (met de handen) en een uitgebreide winkel van hulpmiddelen en een ‘apotheek’ met kruidenthee, zalfjes en dergelijke.

Ga naar de website

 

 

 

Een site met veel ervaringsverhalen van moeders die borstvoeding geven in allerlei omstandigheden, daarnaast geeft de site veel betrouwbare informatie over borstvoeding en alles wat ermee te maken heeft.

Ga naar de website

NVL | Zeker over borstvoeding

 

De Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen, is de beroepsvereniging van erkende lactatiekundigen IBCLC. De NVL is gesprekspartner voor andere professionals in de ouder-kindzorg, overheid en zorgverzekeraars. De website biedt veel informatie over onderwerpen die te maken hebben met borstvoeding en de Lactatiekunde. En heeft een handige zoekfunctie om een Lactatiekundige bij jou in de regio te vinden. 

La Leche League is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie waar moeders andere moeders ondersteunen in het geven van borstvoeding. Dit doen we door het geven van eerlijke informatie, aanmoediging en steun. Onze leidsters zijn zelf moeders met ruime borstvoedingservaring die zich daarnaast verdiepen in de achterliggende theorie. In Nederland organiseren we bijeenkomsten en draaien telefoon- en maildiensten. Daarnaast hebben we een heel actieve groep op Facebook en geven we tal van publicaties uit. In Ede zijn op dit moment twee leidsters actief: Sarah Heideman en Lisanne Sprong. 

Wij organiseren één keer in de maand een bijeenkomst voor voedende moeders. In een veilige, huiselijke sfeer kun je al je vragen stellen aan de leidsters en ervaringen uitwisselen met andere moeders. Iedereen die borstvoeding geeft, of zwanger is en borstvoeding wil geven, is van harte welkom om mee te komen praten. Naast de maandelijkse bijeenkomsten zijn wij ook heel laagdrempelig via e-mail en telefoon bereikbaar voor vragen. Die vragen kunnen heel uiteenlopend zijn, eigenlijk kun je bij ons met alles terecht. Als het wenselijk is komen we bij je thuis om even mee te kijken en tips te geven. Mocht een probleem buiten onze scope vallen, zullen we je aanraden contact te leggen met een lactatiekundige IBCLC. 

Wanneer onze bijeenkomsten zijn vind je hier: https://www.lalecheleague.nl/lll-in-de-regio en https://www.facebook.com/LLLdevallei/

E-mail: devallei@lalechelegue.nl
Telefoon: 0318-302602 (Sarah)/ 06-36157773 (Lisanne)

"Borstvoeding is vloeibare liefde"

CliŽntervaringen

We zijn nu 3 weken verder sinds het bezoek van jou. En wat is er veel positief veranderd mede dankzij jou. 

3 weken geleden kreeg mijn kleine meisje gekolfde melk uit een fles omdat zij niet wilde groeien aan de borst. Dit heeft zij ruim 3 weken gekregen.

Toen werd mijn meisje sterker. Ook ging ze beter drinken na een bezoek aan een osteopaat. Ik had de hoop eigenlijk al opgegeven dat ze weer aan de borst zou komen maar wilde het toch proberen!

Hier kwam jij in het plaatje. We belden je voor advies en begeleiding bij het aanleggen.  

Jij kwam langs en keek mee. Je gaf mij goede adviezen en weer het zelfvertrouwen met het voeden aan de borst. 

Onze dochter dronk weer aan de borst, wat fijn! Maar zou ze er nu wel van kunnen groeien?

Een week later hebben we haar gewogen en ze was 105 gram gegroeid! De week daarna was het nog meer; 164 gram en de week daarna nog meer 200 gram. 

Ook een van de tips van jou was een koemelkeiwit vrij dieet, omdat Kaya zoveel huilde direct na de voeding en ik eerder al het idee had dat ze reageerde op koemelk. En het strenge dieet heeft effect! 

Mijn kleine meisje is nu bijna helemaal klacht vrij. Ze groeit super en is erg tevreden.

Genieten is dit! 

Bedankt Elina.

 

 

 

Tamara, juni 2018
Naar alle cliŽntervaringen »