Startsite van de Samenwerkende Borstvoedings Organisaties. Met onder andere een link naar de vrijwilligersorganisatie La Leche League. Hier is veel informatie te vinden over het geven van borstvoeding en alles wat hiermee te maken heeft. 

Ga naar de website

 

 

Informatie over het ontvangen of doneren van moedermelk, veel informatie over kolven (met de handen) en een uitgebreide winkel van hulpmiddelen en een ‘apotheek’ met kruidenthee, zalfjes en dergelijke.

Ga naar de website

 

 

 

Een site met veel ervaringsverhalen van moeders die borstvoeding geven in allerlei omstandigheden, daarnaast geeft de site veel betrouwbare informatie over borstvoeding en alles wat ermee te maken heeft.

Ga naar de website

NVL | Zeker over borstvoeding

 

De Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen, is de beroepsvereniging van erkende lactatiekundigen IBCLC. De NVL is gesprekspartner voor andere professionals in de ouder-kindzorg, overheid en zorgverzekeraars. De website biedt veel informatie over onderwerpen die te maken hebben met borstvoeding en de Lactatiekunde. En heeft een handige zoekfunctie om een Lactatiekundige bij jou in de regio te vinden. 

La Leche League is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie waar moeders andere moeders ondersteunen in het geven van borstvoeding. Dit doen we door het geven van eerlijke informatie, aanmoediging en steun. Onze leidsters zijn zelf moeders met ruime borstvoedingservaring die zich daarnaast verdiepen in de achterliggende theorie. In Nederland organiseren we bijeenkomsten en draaien telefoon- en maildiensten. Daarnaast hebben we een heel actieve groep op Facebook en geven we tal van publicaties uit. In Ede zijn op dit moment twee leidsters actief: Sarah Heideman en Lisanne Sprong. 

Wij organiseren één keer in de maand een bijeenkomst voor voedende moeders. In een veilige, huiselijke sfeer kun je al je vragen stellen aan de leidsters en ervaringen uitwisselen met andere moeders. Iedereen die borstvoeding geeft, of zwanger is en borstvoeding wil geven, is van harte welkom om mee te komen praten. Naast de maandelijkse bijeenkomsten zijn wij ook heel laagdrempelig via e-mail en telefoon bereikbaar voor vragen. Die vragen kunnen heel uiteenlopend zijn, eigenlijk kun je bij ons met alles terecht. Als het wenselijk is komen we bij je thuis om even mee te kijken en tips te geven. Mocht een probleem buiten onze scope vallen, zullen we je aanraden contact te leggen met een lactatiekundige IBCLC. 

Wanneer onze bijeenkomsten zijn vind je hier: https://www.lalecheleague.nl/lll-in-de-regio en https://www.facebook.com/LLLdevallei/

E-mail: devallei@lalechelegue.nl
Telefoon: 0318-302602 (Sarah)/ 06-36157773 (Lisanne)

"Borstvoeding is vloeibare liefde"

CliŽntervaringen

'Na de eerste borstontsteking heb ik contact gezocht met Elina. Zij kwam al snel aan huis voor een consult. Daar al een succeservaring beleefd, maar er werd ook geconstateerd dat het tongriempje van Thies erg strak was. Eerst geprobeerd om het met oefeningen te verbeteren, wat ook lukte! Toch kreeg ik weer een borstontsteking en heb ervoor gekozen het tongriempje te laten klieven. Ik was net van de penicilline af en doordat Thies nog moest leren hoe nu te drinken, heb ik voor de derde keer een borstontsteking gekregen. Maar ik wilde niet opgeven!! Mede door de goede tips mbt het aanleggen en de steun van Elina heb ik het vol weten te houden. Thies is nu tien weken oud en de borstvoeding gaat uitstekend!' 

Jeanet, januari 2020
Naar alle cliŽntervaringen »