Startsite van de Samenwerkende Borstvoedings Organisaties. Met onder andere een link naar de vrijwilligersorganisatie La Leche League. Hier is veel informatie te vinden over het geven van borstvoeding en alles wat hiermee te maken heeft. 

Ga naar de website

 

 

Informatie over het ontvangen of doneren van moedermelk, veel informatie over kolven (met de handen) en een uitgebreide winkel van hulpmiddelen en een ‘apotheek’ met kruidenthee, zalfjes en dergelijke.

Ga naar de website

 

 

 

Een site met veel ervaringsverhalen van moeders die borstvoeding geven in allerlei omstandigheden, daarnaast geeft de site veel betrouwbare informatie over borstvoeding en alles wat ermee te maken heeft.

Ga naar de website

NVL | Zeker over borstvoeding

 

De Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen, is de beroepsvereniging van erkende lactatiekundigen IBCLC. De NVL is gesprekspartner voor andere professionals in de ouder-kindzorg, overheid en zorgverzekeraars. De website biedt veel informatie over onderwerpen die te maken hebben met borstvoeding en de Lactatiekunde. En heeft een handige zoekfunctie om een Lactatiekundige bij jou in de regio te vinden. 

La Leche League is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie waar moeders andere moeders ondersteunen in het geven van borstvoeding. Dit doen we door het geven van eerlijke informatie, aanmoediging en steun. Onze leidsters zijn zelf moeders met ruime borstvoedingservaring die zich daarnaast verdiepen in de achterliggende theorie. In Nederland organiseren we bijeenkomsten en draaien telefoon- en maildiensten. Daarnaast hebben we een heel actieve groep op Facebook en geven we tal van publicaties uit. In Ede zijn op dit moment twee leidsters actief: Sarah Heideman en Lisanne Sprong. 

Wij organiseren één keer in de maand een bijeenkomst voor voedende moeders. In een veilige, huiselijke sfeer kun je al je vragen stellen aan de leidsters en ervaringen uitwisselen met andere moeders. Iedereen die borstvoeding geeft, of zwanger is en borstvoeding wil geven, is van harte welkom om mee te komen praten. Naast de maandelijkse bijeenkomsten zijn wij ook heel laagdrempelig via e-mail en telefoon bereikbaar voor vragen. Die vragen kunnen heel uiteenlopend zijn, eigenlijk kun je bij ons met alles terecht. Als het wenselijk is komen we bij je thuis om even mee te kijken en tips te geven. Mocht een probleem buiten onze scope vallen, zullen we je aanraden contact te leggen met een lactatiekundige IBCLC. 

Wanneer onze bijeenkomsten zijn vind je hier: https://www.lalecheleague.nl/lll-in-de-regio en https://www.facebook.com/LLLdevallei/

E-mail: devallei@lalechelegue.nl
Telefoon: 0318-302602 (Sarah)/ 06-36157773 (Lisanne)

"Borstvoeding is vloeibare liefde"

CliŽntervaringen

'Na een mooie start met borstvoeding in de kraamweek, ging het een week later helemaal mis. Ons meisje vond het erg moeilijk om een goeie hap te maken en viel daardoor af. Nadat we contact hadden gezocht met Elina, wilde ze op een feestdag tijd vrij maken om langs te komen. Elina nam alle tijd om ons te helpen. Na veel tips en motiverende woorden ging ik er weer vol voor. Ik combineerde de voeding aan de borst en in een fles, zodat ik iets meer rust had. Dat laatste deed ik op advies van Elina. Wat was dat fijn, even de druk eraf en alleen voeden aan de borst als het goed voelde. Na een paar dagen was ik het vertrouwen weer kwijt. Inmiddels was de tongriem wel gekliefd. Na een bemoedigend telefoontje met Elina ging ik toch weer verder. Elina gaf steeds aan dat het goed kon komen. Ik twijfelde hier sterk aan. 

Drie dagen later is Elina weer langs gekomen om nieuwe adviezen te geven en ons moed in te spreken. Opnieuw ben ik er vol tegen aangegaan. Ik merkte dat steeds meer voedingen goed gingen. Dat gaf vertrouwen. Hoewel ik Elina eerst moeilijk kon geloven over het feit dat ze steeds zei dat ons meisje het echt moest leren en dat het echt goed kon komen na wat tijd en geduld, blijkt nu dat het echt zo is!

Elina, nogmaals hartelijk bedankt voor je hulp! Moeders, het kost echt veel tijd, energie en geduld, maar het komt echt goed. Schakel vooral hulp van Elina in!'

 

Rianne, juni 2019
Naar alle cliŽntervaringen »