Gezelligheid, ontmoeten en voeden; Borstvoedingscafe Ede.


Borstvoedingcafe Ede start maandag 4 oktober


Vanaf maandag 4 oktober zijn alle voedende moeders weer welkom in het Borstvoedingcafe. Een gezellige plek om met andere moeders wat te drinken, ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan een Lactatiekundige.

Ervaring van een bezoeker: 'Wat is het hier gezellig! Heerlijk om ervaringen over voeden en dragen met andere moeders te delen en te ervaren dat iedereen het normaal vindt dat ik mijn zoontje van 8 maanden borstvoeding geef.'  

Van harte welkom!! 

Aandacht voor jou en je baby; Little Wellness


Little Wellness draagt graag haar steentje bij aan een mooie periode rondom de bevalling voor jou als (aanstaande) ouder en voor je baby.
Dit door het geven van zwangerschapsmassages, babymassage en het geven van draagconsulten en het verkopen van fijne spulletjes voor jou en je baby. Producten die je niet in de winkel kunt kopen, maar wel heel erg fijn zijn om te gebruiken, een echte aanvulling op het kraampakket. Te denken aan wasbare zoogcompressen en luiers, wollen mutsjes en dekentjes, draagdoeken en Cordrings.
Zwanger zijn is soms pittig, er komt veel op je af en je lijf wil niet meer zoals je altijd gewend bent. Bij Little Wellness sta jij als (aanstaande) moeder centraal. Pure ontspanning om even bij te tanken, te ontstressen en tot rust te komen of simpelweg gewoon lekker te genieten. Na je zwangerschap ben je ook van harte welkom voor een Mama-massage.
Een draagdoek, je ziet ze overal, maar welke kies je, wat past bij je en wat zijn de verschillen? Tijdens een draagconsult leg ik je uit wat er allemaal te koop is, wat bij je past, kan je verschillende doeken en draagzakken  uitproberen en leg ik je stap voor stap uit hoe jij je baby op de juiste manier draagt in een draagdoek of draagzak. Na afloop is het mogelijk een draagdoek aan te schaffen.
Op de website lees je nog veel meer over de mogelijkheden bij Little Wellness. Ik heet je alvast graag welkom in mijn sfeervolle salon!

 

Borstvoedingszorg noodzakelijk tijdens Corona pandemie


Steeds meer wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat ouders begeleiding krijgen bij het geven van borstvoeding wanneer er vragen zijn of problemen ontstaan. Juist in deze tijd zijn we ons nog meer bewust van het belang van moedermelk voor een (pasgeboren) kind. Vol waardevolle antistoffen, vitaminen en mineralen en de juiste voedingsstoffen. Daarnaast helpen de nabijheid door het huid op huid contact moeder en kind in de hechting. Doordat hierbij de afgifte van het hormoon oxcytocine verhoogd is zorgt dit voor ontspanning en rust bij beide. 

Alle reden om juist nu er alles aan te doen om borstvoeding te geven. Het voeden kan tegenslag geven, het hoort echter uiteindelijk ontspannen te zijn. Vraag om hulp en mail of bel voor de mogelijkheden. 

Zie voor meer informatie over lacatiekundige zorg en de Coronawet ook: 

https://www.nvlborstvoeding.nl/borstvoedingszorg-nodig-binnen-de-mogelijkheden-van-de-corona-wet/

tot ziens! 

Je persoonlijke lactatiekundige Elina. 

Borstvoeding en Corona


Er zijn veel vragen over het geven van borstvoeding en het corona virus. Hier volgt een stukje uit de nieuwsbrief van La Leche League, een vrijwilligers organisatie voor borstvoeding. 

Lees meer informatie op de website van La Leche League via onderstaande link: 

https://www.lalecheleague.nl/over-la-leche-league/actueel/article/120-bijeenkomsten-afgelast-wegens-coronavirus

Natuurlijk voeden in geborgenheid


Dit beeldje kreeg ik van een vriendin bij de geboorte van een van onze zoons. Wat een kostbaar geschenk! Het geeft zo mooi de band weer tussen vader, moeder en kind. Moeder die haar kindje koesterd en voedt, vader die hen ondersteunt. Zo schoon als de witte bloemen die hen omringen. De natuur. 

Mooie ervaringen


Wat vind ik het leuk om ervaringen van moeders terug te horen. Soms na enkele maanden een berichtje als; 'ik voed inmiddels al een jaar, dat had ik nooit gedacht in de eerste weken, het is zo genieten nu! Ik moet nog niet aan stoppen denken.' 

En soms zelfs na 2,5 jaar nog, Annemieke deelde me deze ervaring; 'Wat een bijzonder moment: ik zat samen met mijn zoon (2,5 jaar) in bad toen hij naar mijn borsten begon te staren. Even later riep hij “melk drinken”. Over drie dagen is het precies een half jaar geleden dat hij bij me dronk, maar ik vond het zo knap dat hij het zich nog herinnerde!' 

Op de foto is haar zoontje 1 jaar oud. 

Tja, het kan soms zo bikkelen zijn om de het voeden aan de borst op een rit te krijgen, wat geweldig om er dan zoveel voor terug te krijgen!  

Een pluim aan alle moeders die er zo hard voor moeten knokken. 

 

Pure Passie landgoedfair


Borstvoedingslounge op Pure Passie 2016

 

"Borstvoeding is vloeibare liefde"

CliŽntervaringen

' Tijdens mijn zwangerschap heb ik de hulp van Elina al ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de borstvoeding goed op gang zou komen. Bij mijn eerst zoontje is dit niet gelukt en heb ik veel pijn gehad. Omdat beide kinderen een hoog geboortegewicht hadden was er ook snel veel melk nodig. Op advies van Elina ben ik aan het einde van mijn zwangerschap gaan kolven met de hand. Om zelfvertrouwen te krijgen en om de techniek onder de knie te krijgen. Na de geboorte viel mijn zoontje veel af en moest ik elektrisch gaan kolven. Omdat dit veel pijn deed kon ik dankzij de door Elina aangeleerde techniek gaan kolven met de hand en heb ik nooit kunstvoeding bij hoeven geven. En hierdoor is de borstvoeding ondanks een keizersnede goed op gang gekomen. Vlak na de kraamperiode heeft Elina thuis met mij meegekeken met het voeden. Zij zag dat de tongriem van mijn zoontje wat beperkt was. Toen dit problemen veroorzaakte heb ik de tong laten klieven en nu gaat het heel goed! Zonder deze hulp was ik waarschijnlijk al gestopt met het geven van borstvoeding. 

Elina bedankt! Ik kan dit iedereen aanraden! '

 

Amanda, september 2020
Naar alle cliŽntervaringen »