Gezelligheid, ontmoeten en voeden; Borstvoedingscafe Ede.


 

Een gezellige plek om met andere moeders wat te drinken, ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan een Lactatiekundige. 

Ervaring van een bezoeker: 'Wat is het hier gezellig! Heerlijk om ervaringen over voeden en dragen met andere moeders te delen en te ervaren dat iedereen het normaal vindt dat ik mijn zoontje van 8 maanden borstvoeding geef.'  

Van harte welkom!! 

Borstvoedingszorg noodzakelijk tijdens Corona pandemie


Steeds meer wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat ouders begeleiding krijgen bij het geven van borstvoeding wanneer er vragen zijn of problemen ontstaan. Juist in deze tijd zijn we ons nog meer bewust van het belang van moedermelk voor een (pasgeboren) kind. Vol waardevolle antistoffen, vitaminen en mineralen en de juiste voedingsstoffen. Daarnaast helpen de nabijheid door het huid op huid contact moeder en kind in de hechting. Doordat hierbij de afgifte van het hormoon oxcytocine verhoogd is zorgt dit voor ontspanning en rust bij beide. 

Alle reden om juist nu er alles aan te doen om borstvoeding te geven. Het voeden kan tegenslag geven, het hoort echter uiteindelijk ontspannen te zijn. Vraag om hulp en mail of bel voor de mogelijkheden. 

Zie voor meer informatie over lacatiekundige zorg en de Coronawet ook: 

https://www.nvlborstvoeding.nl/borstvoedingszorg-nodig-binnen-de-mogelijkheden-van-de-corona-wet/

tot ziens! 

Je persoonlijke lactatiekundige Elina. 

Borstvoeding en Corona


Er zijn veel vragen over het geven van borstvoeding en het corona virus. Hier volgt een stukje uit de nieuwsbrief van La Leche League, een vrijwilligers organisatie voor borstvoeding. 

Lees meer informatie op de website van La Leche League via onderstaande link: 

https://www.lalecheleague.nl/over-la-leche-league/actueel/article/120-bijeenkomsten-afgelast-wegens-coronavirus

Aandacht voor jou en je baby; Little Wellness


Little Wellness draagt graag haar steentje bij aan een mooie periode rondom de bevalling voor jou als (aanstaande) ouder en voor je baby.
Dit door het geven van zwangerschapsmassages, babymassage en het geven van draagconsulten en het verkopen van fijne spulletjes voor jou en je baby. Producten die je niet in de winkel kunt kopen, maar wel heel erg fijn zijn om te gebruiken, een echte aanvulling op het kraampakket. Te denken aan wasbare zoogcompressen en luiers, wollen mutsjes en dekentjes, draagdoeken en Cordrings.
Zwanger zijn is soms pittig, er komt veel op je af en je lijf wil niet meer zoals je altijd gewend bent. Bij Little Wellness sta jij als (aanstaande) moeder centraal. Pure ontspanning om even bij te tanken, te ontstressen en tot rust te komen of simpelweg gewoon lekker te genieten. Na je zwangerschap ben je ook van harte welkom voor een Mama-massage.
Een draagdoek, je ziet ze overal, maar welke kies je, wat past bij je en wat zijn de verschillen? Tijdens een draagconsult leg ik je uit wat er allemaal te koop is, wat bij je past, kan je verschillende doeken en draagzakken  uitproberen en leg ik je stap voor stap uit hoe jij je baby op de juiste manier draagt in een draagdoek of draagzak. Na afloop is het mogelijk een draagdoek aan te schaffen.
Op de website lees je nog veel meer over de mogelijkheden bij Little Wellness. Ik heet je alvast graag welkom in mijn sfeervolle salon!

 

Natuurlijk voeden in geborgenheid


Dit beeldje kreeg ik van een vriendin bij de geboorte van een van onze zoons. Wat een kostbaar geschenk! Het geeft zo mooi de band weer tussen vader, moeder en kind. Moeder die haar kindje koestert en voedt, vader die hen ondersteunt. Zo schoon als de witte bloemen die hen omringen. De natuur. 

Mooie ervaringen


Wat vind ik het leuk om ervaringen van moeders terug te horen. Soms na enkele maanden een berichtje als; 'ik voed inmiddels al een jaar, dat had ik nooit gedacht in de eerste weken, het is zo genieten nu! Ik moet nog niet aan stoppen denken.' 

En soms zelfs na 2,5 jaar nog, Annemieke deelde me deze ervaring; 'Wat een bijzonder moment: ik zat samen met mijn zoon (2,5 jaar) in bad toen hij naar mijn borsten begon te staren. Even later riep hij “melk drinken”. Over drie dagen is het precies een half jaar geleden dat hij bij me dronk, maar ik vond het zo knap dat hij het zich nog herinnerde!' 

Op de foto is haar zoontje 1 jaar oud. 

Tja, het kan soms zo bikkelen zijn om de het voeden aan de borst op een rit te krijgen, wat geweldig om er dan zoveel voor terug te krijgen!  

Een pluim aan alle moeders die er zo hard voor moeten knokken. 

 

Pure Passie landgoedfair


Borstvoedingslounge op Pure Passie 2016

 

"Borstvoeding is vloeibare liefde"

CliŽntervaringen

'Na de eerste borstontsteking heb ik contact gezocht met Elina. Zij kwam al snel aan huis voor een consult. Daar al een succeservaring beleefd, maar er werd ook geconstateerd dat het tongriempje van Thies erg strak was. Eerst geprobeerd om het met oefeningen te verbeteren, wat ook lukte! Toch kreeg ik weer een borstontsteking en heb ervoor gekozen het tongriempje te laten klieven. Ik was net van de penicilline af en doordat Thies nog moest leren hoe nu te drinken, heb ik voor de derde keer een borstontsteking gekregen. Maar ik wilde niet opgeven!! Mede door de goede tips mbt het aanleggen en de steun van Elina heb ik het vol weten te houden. Thies is nu tien weken oud en de borstvoeding gaat uitstekend!' 

Jeanet, januari 2020
Naar alle cliŽntervaringen »