Borstvoedingszorg noodzakelijk tijdens Corona pandemie


Steeds meer wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat ouders begeleiding krijgen bij het geven van borstvoeding wanneer er vragen zijn of problemen ontstaan. Juist in deze tijd zijn we ons nog meer bewust van het belang van moedermelk voor een (pasgeboren) kind. Vol waardevolle antistoffen, vitaminen en mineralen en de juiste voedingsstoffen. Daarnaast helpen de nabijheid door het huid op huid contact moeder en kind in de hechting. Doordat hierbij de afgifte van het hormoon oxcytocine verhoogd is zorgt dit voor ontspanning en rust bij beide. 

Alle reden om juist nu er alles aan te doen om borstvoeding te geven. Het voeden kan tegenslag geven, het hoort echter uiteindelijk ontspannen te zijn. Vraag om hulp en mail of bel voor de mogelijkheden. 

Zie voor meer informatie over lacatiekundige zorg en de Coronawet ook: 

https://www.nvlborstvoeding.nl/borstvoedingszorg-nodig-binnen-de-mogelijkheden-van-de-corona-wet/

tot ziens! 

Je persoonlijke lactatiekundige Elina. 

Borstvoedingcafe Ede gaat weer van start.


Maandag 28 september is Borstvoedingcafe Ede weer geopend. 

We zijn blij dat we in de Landelijke borstvoedingsweek (voedende) moeders weer kunnen verwelkomen in het Café van Cultura. 

Moeders kunnen hier ervaringen delen, elkaar bemoedigen en steunen of een vraag aan een Lactatiekundige of vrijwilliger stellen. Ook zwangeren die informatie over borstvoeding willen zijn van harte welkom. 

Cultura is zo ingericht dat er voldoende afstand kan worden gehouden tussen moeders onderling. Je hoeft je niet aan te melden. 

Wanneer je klachten corona gerelateerde klachten hebt vragen we je thuis te blijven. 

Let op: Helaas kunnen we ivm COVID-19 voorlopig geen Borstvoedingcafe houden. We hopen in 2021 weer te kunnen starten. 

Borstvoedingcafe Ede is iedere laatste maandag van de maand van 10.30 – 11.00 uur. 

Zie facebook voor vragen en actuele informatie. 

Borstvoeding en Corona


Er zijn veel vragen over het geven van borstvoeding en het corona virus. Hier volgt een stukje uit de nieuwsbrief van La Leche League, een vrijwilligers organisatie voor borstvoeding. 

Lees meer informatie op de website van La Leche League via onderstaande link: 

https://www.lalecheleague.nl/over-la-leche-league/actueel/article/120-bijeenkomsten-afgelast-wegens-coronavirus

Natuurlijk voeden in geborgenheid


Dit beeldje kreeg ik van een vriendin bij de geboorte van een van onze zoons. Wat een kostbaar geschenk! Het geeft zo mooi de band weer tussen vader, moeder en kind. Moeder die haar kindje koesterd en voedt, vader die hen ondersteunt. Zo schoon als de witte bloemen die hen omringen. De natuur. 

Borstvoedingcafe Ede


WELKOM!

Iedere laatste maandag van de maand zijn voedende moeders met hun kinderen welkom bij Borstvoedingcafe Ede.

In Cultura, in het centrum van Ede. 

Er is een vrijwilliger van La Leche League of Vereniging Borstvoeding Natuurlijk en/of Lactatiekundige aanwezig. 

Ervaring van een bezoeker: 'Wat is het hier gezellig! Heerlijk om ervaringen over voeden en dragen met andere moeders te delen en te ervaren dat iedereen het normaal vindt dat ik mijn zoontje van 8 maanden borstvoeding geef.' 

En zoals je ziet, ook voor peuters en kleuters is het hier een feest! 

flyer borstvoedingcafe ede

 

 

Mooie ervaringen


Wat vind ik het leuk om ervaringen van moeders terug te horen. Soms na enkele maanden een berichtje als; 'ik voed inmiddels al een jaar, dat had ik nooit gedacht in de eerste weken, het is zo genieten nu! Ik moet nog niet aan stoppen denken.' 

En soms zelfs na 2,5 jaar nog, Annemieke deelde me deze ervaring; 'Wat een bijzonder moment: ik zat samen met mijn zoon (2,5 jaar) in bad toen hij naar mijn borsten begon te staren. Even later riep hij “melk drinken”. Over drie dagen is het precies een half jaar geleden dat hij bij me dronk, maar ik vond het zo knap dat hij het zich nog herinnerde!' 

Op de foto is haar zoontje 1 jaar oud. 

Tja, het kan soms zo bikkelen zijn om de het voeden aan de borst op een rit te krijgen, wat geweldig om er dan zoveel voor terug te krijgen!  

Een pluim aan alle moeders die er zo hard voor moeten knokken. 

 

Pure Passie landgoedfair


Borstvoedingslounge op Pure Passie 2016

 

"Borstvoeding is vloeibare liefde"

CliŽntervaringen

Nadat ze een keer op huisbezoek was geweest, belde ik Elina nog voor het smakken van Sofie. Met een aantal kleine aanpassingen ging het drinken al steeds beter! En nu, nu gaat voeden aan beide borsten na 7 weken pijnloos en fijn! Geen vervelend smakken meer, geen kloven en geen overvolle borsten meer. Sofie kan haar buikje in een half uurtje volledig vol drinken, is tevreden en een ontzettend blije baby. Ik ben zo intens gelukkig en elke keer als ik voed kan ik een traantje wegpinken zo gelukkig ben ik.

Wat ben ik blij dat ik na al die ellende en pijn doorgezet heb. Ik zit er zelfs aan te denken om in de toekomst iets met borstvoeding en hulpverlening te doen! Heel erg bedankt voor alle goede hulp, fijne gesprekken en motivatie ! 

Janneke, maart 2020
Naar alle cliŽntervaringen »