Kwaliteit van zorg


Bij goede zorg en aandacht voor moeder en kind staat kwaliteit bij mij voorop. Daarom besteed ik veel aandacht aan zorgvuldige informatie en goede service. Goede dienstverlening, materialen en administratie zijn hierbij essentieel. In mijn werk hanteer ik procedures die gebaseerd zijn op richtlijnen van mijn beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen.  Een goede klachtenbehandeling hoort daar ook bij.

Ook op andere manieren werk ik aan verdere kwaliteitsverbetering. Daarom besteed ik tijd en aandacht aan de volgende zaken:

  • Lidmaatschap Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL);
  • Lezen vakliteratuur;
  • Bijwonen intercollegiaal overleg en reflecteren op eigen handelen;
  • Bijwonen en deelnemen aan congressen en symposia.

 

Om de kwaliteit van zorg te evalueren ontvang je binnen een maand na het consult een evaluatieformulier met enkele vragen. 

Ik stel je mening erg op prijs en waardeer het wanneer je deze invult. Heb je daarnaaast suggesties hoe ik je beter van dienst kan zijn? Neem dan contact met me op. Zo kan ik ervoor zorgen dat ik goede kwaliteit blijf leveren.

 

De WHO Gedragscode

De WHO-code heet voluit de 'Internationale Gedragscode voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk'.

Het betekent dat ouders zelf een keuze moeten kunnen maken voor de voeding van hun kind, zonder beïnvloeding van commerciële partijen. Dankzij de WHO-code is in Nederland de reclame voor babyvoeding onder zes maanden aan banden gelegd. De WHO-code is uitgebreider dan de Nederlandse Warenwet of de Europese wet- en regelgeving.

De WHO-code wil:

  • borstvoeding beschermen en bevorderen
  • dat ouders de juiste en voldoende voorlichting krijgen
  • dat vervangingsmiddelen voor moedermelk - wanneer nodig - juist worden gebruikt
  • dat richtlijnen voor de verkoop van en reclame voor babyvoeding worden nageleefd

Lees hier meer over de WHO-code

"Borstvoeding is vloeibare liefde"

CliŽntervaringen

Nadat ze een keer op huisbezoek was geweest, belde ik Elina nog voor het smakken van Sofie. Met een aantal kleine aanpassingen ging het drinken al steeds beter! En nu, nu gaat voeden aan beide borsten na 7 weken pijnloos en fijn! Geen vervelend smakken meer, geen kloven en geen overvolle borsten meer. Sofie kan haar buikje in een half uurtje volledig vol drinken, is tevreden en een ontzettend blije baby. Ik ben zo intens gelukkig en elke keer als ik voed kan ik een traantje wegpinken zo gelukkig ben ik.

Wat ben ik blij dat ik na al die ellende en pijn doorgezet heb. Ik zit er zelfs aan te denken om in de toekomst iets met borstvoeding en hulpverlening te doen! Heel erg bedankt voor alle goede hulp, fijne gesprekken en motivatie ! 

Janneke, maart 2020
Naar alle cliŽntervaringen »